Van SMMT naar Terug Mee

Hoe is het allemaal begonnen?

SMMT of Senioren Mee Met Technologie is een vrijwilligersproject dat in 2018 in de prijzen viel bij IDcity. Cedric, die op de foto hierboven als 2de van rechts staat, ging samen met nog enkele andere vrijwilligers er voor zorgen dat alle digitale vragen van senioren beantwoord werden. Door de winst van deze wedstrijd kreeg Cedric onder andere de kans om Koning Filip te ontmoeten.
Al snel ontstond er een samenwerking met Utopia Aalst om een eerste bijeenkomst waar te maken. Cedric en zijn 3 vrienden verwelkomden de senioren met een drankje, een gebakje en een zeer brede glimlach in zaal Maaike Utopia 1 te Aalst. De senioren waren dol enthousiast en gingen weer een stukje wijzer naar huis.

Maar in 2019 moest helaas de pauzeknop ingeduwd worden voor SMMT. Dit kwam doordat voor Cedric en zijn vrijwilligers het project moeilijk te combineren was met hun studies.

Het ontstaan van Terug Mee

Na twee jaar op de werkvloer te staan begon bij Cedric de wil om zijn eigen project weer verder te zetten toch te kriebelen. Al snel ontdekte hij dat om dit project te laten blijven bestaan, hij het niet langer meer zal kunnen aanbieden als een vrijwilligersorganisatie. Zo richtte hij Terug Mee op met dezelfde ideologie├źn en zo betaalbaar mogelijke prijzen. En geen zorgen ook het drankje en het gebakje zal nog steeds aangeboden worden met een even brede glimlach